Motivaciono pismo jednog milenijalca

, AKTUELNO

Shvatila sam nešto o sebi. Jako bitno. Tačnije priznala sam to sebi.

Ja sam teška za saradnju, za većinu ljudi.

I nije to problem. Problem je to što sam sebe lagala da nisam teška za saradnju. Da sam tolerantna. Da mogu sa svakim da radim. Da mogu da se ne iznerviram kad se nešto ne radi kako mislim da je najbolje. Da me ne nerviraju kompromisi koji (prema mom mišljenju) nisu neophodni. Al’ najviše to što me je bilo sramota jer sam takva kakva sam. Zašto? Jer ljude poput mene zovu ludima. Ljude poput mene ne vole. Ljudi poput mene moraju da budu “pripitomljeni“.

Ja sam teška jer sam milenijalac. Jer imam opcije i svesna sam ih. Jer želim da postignem i budem neko i nešto.

Jer verujem u svoje ideje.

I stalno postavljam pitanja kao da imam 3 godine. Hoću sve da znam.

Ja poštujem tvoj novac, a svoj želim da zaradim. Ali neću dozvoliti da me ponižavaš tako što ću raditi za koliko mi baciš. Radije ću volontirati no da mi snižavaš samopouzdanje i da mi kažeš da ne vredim više od toga.

Neću ti raditi social media za 50 evra. Radim ili ne radim. Ili sve ili ništa. Ili ću verovati u to što radim ili neću raditi. Ili ćeš me platiti ili ne treba da sarađujemo. Nemoj da koristiš fraze “dovoljno dobar”.

Očekujem da me pohvališ. Da kažeš hvala. Da se osetim poštovano za ovaj posao koji se slabo plaća, ali bar neko priznaje moju vrednost.

Očekujem da ulažeš u mene. I vreme i mentorstvo i novac i edukacije. Ne možda samoinicijativno, ali ako tražim nemoj da me odbijaš i gasiš.

Ništa nije bitnije od znanja i usavršavanja. Ja bez toga ne mogu. Neću da tapkam u mestu. Volim svoj posao i želim da budem dobra u njemu i da pošteno zaradim svoj novac.

Ne očekuj od mene da ću odustati od svojih ideja jer… zato. Ako ne može ono što predložim, you better have a good explanation why not. I uvek ću ga tražiti. Zašto?

Why, why, why, why, why?

I ne očekuj od mene da usvojim malodušni načim razmišljanja: “Nije bitno da li je dobro, bitno je da nema grešaka”.

Kako je to bitnije od toga da se ubode suština?

Bolje dobra ideja OK izvedena, no loša savršeno.

Are you brave enough to hire me now?

 

Miljana Nikodijević