Predstavljanje Startup Centra na Ekonomskom fakultetu

, RAZNO

Predstavljanje Startup Centra, koji se od jeseni otvara na Ekonomskom fakultetu u Beogradu,  biće održano u utorak 27. juna 2017. godine. Vrata Profesorske sale na prvom spratu biće otvorena u 14 časova za sve studente koji žele da zakorače u svet preduzetništva. O značaju pokretanja startapa govoriće Ivan Bjelajac, suosnivač MVP Workshop-a i direktor kompanije GoDaddy Europe.

Predavanje je namenjeno studenima koji žele da pokrenu svoju kompaniju i zakorače u izazovni svet građenja biznisa. Prisutni će se upoznati sa Business model canvas-om, novim ekonomskim modelom za razvoj modernih preduzeća. Takođe, jedan od većih izazova sa kojim se startapi susreću su i intervjui koji se vode sa klijentima. Saznajte kako da struktuirate intervju i otkrijete stvarne probleme koje sagovornici imaju, a da pritom dobijete korisne informacije za poboljšanje proizvoda ili usluge koju plasirate na tržište. Na kraju predavanja, Ivan Bjelajac će se osvrnuti i na tehnike procene tržišta, posebno određivanje veličine pretpostavljenog tržišta.

Startup Centar će biti mesto gde će studenti, uz podršku mentora kompanije MVP Workshop, moći da razvijaju svoje preduzetničke ideje i naprave prve korake u poslovanju. U toku tromesečnog rada u Startup Centru, izabrani timovi će raditi na validaciji svojih ideja i poboljšanju proizvoda/usluge, kako bi spremni izašli na tržište sa svojom kompanijom.

Nakon predavanja počinju online prijave za timove koji žele da se priključe tromesečnom programu razvoja svojih biznis ideja, koje će trajati do 15. septembra 2017. godine. Za učešće u programu Startup Centra mogu se prijaviti i studenti sa drugih fakulteta, ali jedan član tima mora biti student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U svojim prijavama timovi će imati zadatak da dostave popunjen Business model canvas, odrede veličinu svog tržišta i pošalju biografije svih članova tima. Komisija predstavnika MVP Workshop-a i fakulteta izabraće tri tima koji će od oktobra raditi sa mentorima na građenju svojih kompanija.

Centar je rezultat saradnje kompanije MVP Workshop, koja se bavi validacijom ideja startapa u ranoj fazi, i Centra za saradnju sa privredom, Ekonomskog fakulteta.

U toku su radovi na adaptaciji i uređenju prostora za Startup Centar, koji se nalazi na četvrtom spratu zgrade Ekonomskog fakulteta. Ovaj moderan prostor daće sjajne uslove za rad timova, kao i podsticajne atmosfere za razmišljanje i građenje novih biznisa. Otvoren prostor omogućiće razmenu ideja, a poseban deo biće izdvojen za druženje svih učesnika.

Pozivamo sve studente Ekonomskog fakulteta da nam se pridruže na predavanju 27. juna i hrabro zakorače u svet preduzetništva.

Prijave za predavanje su na linku: https://goo.gl/forms/QUMlHWwb0bHmWs133

Kontakt osobe:

Anđela Vuković, Ekonomski fakultet, andjela.vukovic@ekof.bg.ac.rs

Ljiljana Bjeličić, MVP Workshop, ljiljana.bjelicic@mvpworkshop.co