Srbija se povukla – generički pop na Evroviziji

, AKTUELNO

Frule, gajde i ostali etno instrumenti polako postaju deo prošlosti. Na takmičenju na kom smo najradije slali pesme ukrašene upravo etno zvucima, ove godine čućemo generički pop.

Prosečni Srbenda sigurno uzima šećer i vodu i leči se stihovima Ipčeta Ahmetovskog. Mi kažemo – što da ne! Dobro, dobro, naravno da bismo radije slušali pesmu na našem predivnome srpskom jeziku u inat svim ostalim evropskim zemljama koje pevaju na engleskom, ali zašto robovati navici!

Pesmu je napisao tim koji uključuje Borisa Milanova i Boa Persona. To je duo koji je bio iza pesme „If love was a crime“ koja je prošle godine proslavila Bugarsku s njihovim dosad najboljim plasmanom na ovom takmičenju – zavidno 4. mesto, tako da bismo i mi mogli očekivati dobre rezultate. Pitanje je, može li ova pesma da izroni iz mora ovakvih istih pesama na ovom takmičenju a i šire. Pesma je pevljiva, lako se pamti, zabavna je i verovatno će biti popularna neko vreme, ali joj ne predviđamo dug životni vek. Sve što možemo, je da čekamo kakav će biti nastup Tijane Bogićević i hoće li uspeti nastupom da nas oduševi. Trenutno, utisci su pozitivni, mada prosečni.

Tijana Bogićević je srpska pop i soul pevačica. Svoju karijeru započela je kao prateći vokal, a njeno prvo učešće kao samostalni solista bilo je 2009. godine na Beoviziji. Pesma koja je probila na muzičkoj sceni i sa kojom je i danas prepoznajemo je „Tražim“, pesma koja je izašla 2011. godine. Danas Tijana živi i radi u Bostonu, i skoro ništa i ne znamo o njoj. Tako da, možemo se zapitati koliko je RTS-ova odluka da ponovo šalje predstavnika kojeg su oni izabrali, bez ikakvog takmičenje u redu. S druge strane, poslednja Beovizija je, blago rečeno, bila katastrofalna i tada smo i poslali najgore plasiranu pesmu u istoriji Srbije na Evroviziji, pa bismo radije ovaj put zaćutali pred ovim pitanjem.

A šta vi mislite o svemu?

Pesmu poslušajte ovde

 

Sanja Jovanović