Projekat ‘CEO for one month’ Adecco grupe

, AKTUELNO

PROJEKAT ‘ceo for one month’ ADECCO GRUPE PO ČETVRTI PUT POMAŽE MLADIM TALENTIMA DA ZAPOČNU KARIJERU

Prilika za ambiciozne kandidate da stažiraju kod menadžera Adecco Grupe i povećaju svoje šanse za zapošljavanje

Adecco Grupa, vodeća svetska kompanija koja se bavi pružanjem rešenja u oblasti ljudskih resursa, po četvrti put je pokrenula svoju akciju ‘ceo for one month’, u sklopu globalnog programa Adecco Way to WorkTM. Ovogodišnji program, koji je privukao preko 54.000 prijava u toku 2016, omogućiće da 49 ambiciozna kandidata iz celog sveta dobije priliku da, u zemljama u kojima žive, steknu prva radna iskustva i to uz menadžere Adecco Grupe. Jedan od učesnika biće na kraju izabran da sarađuje sa CEO-om Adecco Grupe, Alainom Dehazeom. Ovaj program pokrenut je i u Srbiji, a zainteresovani kandidati se mogu prijaviti  putem linka www.adeccowaytowork.com/ceo1month-en do 16.aprila 2017.

Prema podacima Međunarodne organizacije rada UN, broj nezaposlenih mladih ljudi je u 2016. godini dostigao 71 milion. Istovremeno, četvrta industrijska revolucija stvara radna mesta za koje su potrebne nove veštine i odnos prema radu koje poseduju samo malobrojni. Poslodavci su ogorčeni zbog neuspeha tradicionalnog obrazovanja da obezbedi veštine koje odgovaraju njihovim potrebama i traže veštine upravljanja projektima i rada sa ljudima. Indeks globalne konkurentnosti talenata za 2017. godinu, izveštaj o konkurentnosti talenata koji sastavljaju INSEAD i Adecco Grupa, pokazuje da se vodeće zemlje poput Švajcarske, Singapura i skandinavskih zemalja mnogo bolje nose sa nezaposlenošću mladih, delom zahvaljujući obrazovnim sistemima koji stimulišu učenje zasnovano na iskustvu i projektima i obezbeđuju prilike za obuku koja se bazira na radu, kao što je stručna praksa.

“Adecco Way to Work TM predstavlja otelotvorenje cilja Adecco Grupe da pruži priliku mladim ljudima i pomogne im da napreduju kroz moć koju donosi rad. Naš program ‘ceo for one month’ konkretno se obraća ambicioznim mladim talentima i nudi im jedinstvenu priliku. Oni će moći da unaprede svoje šanse za zapošljavanje učeći na poslu, i to u samom vrhu vodeće multinacionalne kompanije. Program je osim toga sjajna prilika i za nas. Kroz mentorstvo ćemo se susresti sa novim pristupima poslovnim izazovima, dok istovremeno pojačavamo ponudu talenata koji tek dolaze, izuzetno sposobnim i raznovrsnim kandidatima iz celog sveta,” rekao je Alain Dehaze, CEO Adecco Grupe.

Adecco Grupa je 2013. pokrenula projekat Adecco Way to WorkTM da bi se uhvatila u koštac sa nezaposlenošću među mladima i sa nedostatkom potrebnih veština, unapredila mogućnosti zapošljavanja za mlade ljude i pomogla im da zakorače u svet rada. Kroz Way to WorkTM, Adecco Grupa mladim ljudima nudi stažiranja i stručne prakse (više od 10.500 između 2015. i 2016. godine), usmeravanje u karijeri i obuku, kao i šansu da postanu ‘ceo for one month’.

Da bi učestvovali, kandidati mogu da se prijave na sajtu www.adeccowaytowork.com/ceo1month-en. Nakon prvog filtriranja prijava, uslediće proces obavljanja intervjua koji vode eksperti Adecco Grupe. Ova pozicija uključuje i platu kao dodatni stimulans u obrazovanju i razvoju najuspešnijeg kandidata. Adecco Grupa će izabranim kandidatima u projektu ‘ceo for one month’ nakon jednomesečnog angažovanja obezbediti dodatne smernice i profesionalne prilike.