Belgrade Fashion Week: Energija boja!

, AKTUELNO

Večeras su nam se u okviru 40. Belgrade Fashion Week-a u hotelu Crowne Plaza predstavili poznati srpski dizajneri, ali i svetski brendovi. Svoje najnovije kolekcije prikazali su kreatori Ana Ljubinković, Marija  Siđelić, Peti – The house of Elena Peti i Sonja Jocić, ali i brendovi UGG, Gran Sasso, Borggi i Piumino.

Nakon dobijanja prestižne nagrade “Ones To Watch” i uspešnog predstavljanja svoje kolekcije na manifestacijama Fashion Scout,  London Fashion Week, a potom i u Budimpešti na Fashion Week Central Europe, Ana Ljubinković je svoju kolekciju za proleće/leto 2017, pod pokroviteljstvom Avona, predstavila i beogradskoj publici. Lutke iz kratkog filma “Džebervoki” Jana Švankmajera, “Nemoguće putovanje” Žorža Melijesa i “Cloudbusting” mašina Vilhelma Rajha su poslužili kao inspiracija, a njihovim preplitanjem nastaju lutke koje liče na moderne Melijesive kosmičke junakinje koje su se uputile u Orgonon. Rezultat je zadivljujuć: siluete koje podsećaju na uniforme, krute ali ipak ženstvene, u pastelnim bojama, sa senzibilitetom crtanih filmova.


Izmenjen izgled klasičnih UGG čizama predstavlja najveći RE-launch u 38-godišnjoj istoriji brenda. Na zadovoljstvo svojih lojalnih kupaca, nove klasične UGG čizme imaju isti izgled i pružaju isti osećaj udobnosti kao i prethodni klasični modeli, ali sada ipak uz prethodno tretiranu ovčiju kožu, zaštićene su od vode i mrlja, a uz UGG Treadlite đon izdržljivije su i fleksibilnije nego ranije. Pistom su kao specijalne gošće prošetale Tamara Dragičević i Nina Janković. Ove mlade i uspešne dame, drugarice iz klase, nerazdovojne i ovog puta, plenile su mladošću, ali i zrelošću, oslikavajući sve čemu UGG brend i ove godine teži: optimizmom i profesionalizmom.

 

Filinvest dovodi mušku i žensku italijansku modu u Beograd. Publika je bila u prilici da uživa u muškim kolekcijama za jesen/zimu 2016/17 brendova Gran Sasso i Borggi. Borggi u asortimanu ima sakoe, odela i pantalone, dok je Gran Sasso poznat po trikotaži i kašmiru pa samim tim u ponudi ima dzempere i jakne. Za ženski deo publike, Filinvest predstavlja kolekciju jesen/zima 16/17 brenda Piumino koji je savršen za svaku priliku. Ovaj brend je u Italiji poznat po korišćenju  ekoloških materijala i eko perja.

 

Najnovija kolekcija Marije Sinđelić “Broadcasting” je namenjena sezoni jesen/zima 2016/17. Naziv kolekcije proizilazi iz ideje da svaka osoba emituje informacije i da je svačiji żivot film, a da se u njemu vidi prosečnost ili genijalnost. Materijali koji su zastupljeni su: svila, koža, lakovana vuna, vuna, tvid, kašmir, muslin. Boje koje su najzastupljenije u ovoj kolekciji su crna, bela, ali i multikolorit.

“Voyage” je najnovija kolekcija kuće Peti – The House Of Elena Peti za sezonu proleće/leto 2016/17. Koža uvek prisutna u burgundi, med i svetlo roze i crnoj boji daće svevremenost jaknama, oversize kaputima, suknjama i haljinama. Brokat obogaćen printom razigraće jednobojne kožne komade, a aksesoari, neizostavni pratioci svakog putovanja, učiniće da izgledate trendi na svakom putovanju.

 

Kolekcija za sezonu jesen/zima 2016/17 dizajnerke Sonje Jocić pod nazivom “0%” je projekat kojim se istražuje raznolikost sečenja, savijanja, kolažiranja i drapiranja kroz stvaranje metode za kroj prilikom koje bi se otpad tkanine sveo na 0% radi boljeg očuvanja životne sredine. Sonja je nedavno na takmičenju za dizajnere odeće Gombold újra! Srednja Evropa u Budimpešti proglašena za najboljeg internacionalnog dizajnera, a večeras smo imali priliku da pobedničku kolekciju pogledamo i uživo.

Jubilarno izdanje Beogradske nedelje mode podržava humanitarnu misiju podizanja svesti o značaju testiranja na HIV. Fashion Week u saradnji sa Institutom za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ sprovodi besplatno testiranje, a priliku da proveri svoj HIV status među prvima je iskoristila atraktivna reperka Sajsi MS.

Izvor: PR

Fotografije: Đorđe Tomić