Talentovana devojka iz Beograda skuplja novac za snimanje pesme

, AKTUELNO

Za uspeh je, pored napornog rada i truda, potrebno pomalo hrabrosti i ludosti! Andrijana Zimonjić (28), talentovana devojka iz Beograda, rešila je da uzme stvar u svoje ruke iliti sopstvenu muzičku karijeru. U celosti prenosimo njen status sa Fejsbuka:
andrijana

U Srbiji, zemlji punoj talenata, čini se da je teško naći mesto pod suncem. Međutim, Andrijana radi mnogo više od pevanja – svira čak četiri instrumenta, sama piše i komponuje pesme! Završila je nižu muzičku školu, dve godine je svirala klavir te išla na časove gitare i saksofona. Ujedno je završila flautu koju svira i dan-danas.

Peva od svoje sedamnaeste godine i isla je na časove pevanja kod Aleksandre Radović, Marije Mihajlović, Nade Vuković Đokić i Aleksandra Radiševića. Svira po kaficima, bistroima i pabovima u Beogradu i ujedno je promenila nekoliko bendova.

Pre nekoliko dana je primila prvu uplatu na svoj tekući račun, a za Youth Now Andrijana o tome kaže sledeće:

“Rešila sam da više ne pričam sebi u bradu, već da hrabro stanem u ime svih talentovanih ljudi, koji nemaju novac da taj talenat i pokažu. Žiro-račun je najmanje bitna stavka. Ovo je motivacija svim talentovanim ljudima koji srce i dušu daju tome što vole i ne žele da prave nemoralne kompromise zarad uspeha, kao što ih ni ja nisam pravila. Već 11 godina pokušavam da na pošten način snimim album, ali ne ide, jer anonimuse plaćaju 3000 dinara po kafićima u Beogradu. Jasno je da time ne mogu doprineti sopstvenom uspehu, osim da pobegnem u inostranstvo poput mnogih, da bih sebi obezbedila pristojan život.”

Pitali smo je šta planira u bliskoj budućnosti:

“Počinjem uskoro sa snimanjem pesme, za koju sam radila muziku i tekst. Najverovatnije će se zvati Vreme je protiv nas“, kaže Andrijana.

 

Marija Tomić

Fotografije: Andrijana Zimonjić