Zbog čega mladi ostaju u Srbiji?

, AKTUELNO

Da je tehnološko preduzetništvo jedna od ključnih prilika za pokretanje domaće ekonomije, ali i zadržavanje mladih u Srbiji, govoriće se na najznačajnijem IT događaju u zemlji 28. septrembra u Domu sindikata, u organizaciji Startita i magazina Original.

Događaj koji nosi naziv “Znam da možemo”, predstaviće uspehe koje ostvaruje domaća startap scena, ali i ukazati na značaj obrazovanja u kreiranju Srbije kao poželjne svetske destinacije za rad, privredjivanje i život.

Tokom 2016. godine u domaću startap scenu investirano je oko 50 miliona evra, a uspesi domaćih kompanija poput Nordeusa, Seven Bridgesa, Devane, samo dodatno potvrđuju da ovo tržište u Srbiji nosi neverovatan razvojni potencijal.

Podršku Startitu ove godine na događaju “Znam da možemo” pruziće i Fondacija Novak Đoković na čelu sa Jelenom Đoković, a sve sa ciljem da se udruženim snagama pošalje snazna poruka da je uspeh moguć i da podrška postoji.

Kao uvod u ceo dogadjaj pogledajte inspirativni video, čiji ce vas akteri uveriti zbog čega oni znaju da možemo. I ne zaboravite – 28. septembra 2016. godine vidimo se u Domu Sindikata. Učešće na događaju je besplatno, a prijave možete slati na: startit.rs/zdm