IPhone 7 uskoro u Srbiji

, AKTUELNO

Direktor kompanije “Apple” Tim Kuk predstavio je iPhone 7 na svečanoj konferenciji u San Francisku.

Po sada već ustaljenom principu, do dana zvaničnog predstavljanja novog modela, mediji su spekulisali o novim opcijama koje će korisnici ovog telefona moći da koriste.

Zanimljiv detalj je da je Kuka na događaj u San Francisku dovezao glumac Džejms Korden, a u kolima im se u jednom trenutku pridružio pevač Farel Vilijams. On je direktno iz kola kojim su došli izašao na binu i počeo sa predstavljanjem novih Apple proizvoda.

Sada sa sigurnošću znamo šta sa sobom donosi iPhone 7 od novih opcija, a to su:

1. iPhone 7 i iPhone 7 Plus će se prodavati sa različitim kapacitetima memorije – od 32, 128 i 256 GB.

iphone-7-plus

2. Stari džek za slušalice više ne postoji. Umesto njih, predstavljene su bežične slušalice – Air Pads koje će koštati 159 dolara i u prodaji će se naći u oktobru;

3. Po prvi put, iPhone je “vodootporan”, što znači da je telefon otporan na prašinu i prskanje;

4. Dve zadnje kamere od 12 megapiksela. Ovime je kvalitet fotografija znatno poboljšan. Prednja kamera je takođe pojačana i sada ima rezoluciju od 7 megapiksela;

iphone-7-preorder5. Izgled i funkcija “home” dugmeta su drugačiji. Više nema potrebe za pritiskom dugmeta jer home na osnovu vibracija prsta simulira klik;

6. Ekran je svetliji za 25 % u odnosu na prošle modele, poboljšan je i menadžment boja.

Na svečanosti u San Francisku su takođe predstavljeni i drugi proizvodi poput druge generacije Apple Watch,  a ukazano je i na inovacije u okviru najnovije verzije operativnog sistema – iOS 10 (predstavljen u junu, zvanično izlazi 13. septembra).

Na zvaničnom sajtu kompanije su naglasili da telefon može da se rezerviše od 9. septembra, a da će na tržištu biti nedelju dana kasnije.

kameraOčekuje se da iPhone 7 bude dostupan na domaćem tržištu za dvadesetak dana, prvo kod mobilnih operatera. Cene su više nego kad su predstavljeni modeli prošle generacije za oko 50 evra.

Izvor: N1