“U smiraj dana” sa voljenom osobom

, AKTUELNO

Leto je. Iznenadili biste voljenu osobu i voleli biste da to bude nešto specijalno? Nešto što se ni novcem ne može platiti. Zašto joj ne biste pokloniti zalazak Sunca?

Manifestacija „U smiraj dana”, održava se u nedelju 31. jula u 17 časova kod Crkve Svetog Vasilija Ostroškog u vikend naselju Leanka, nedaleko od sela Dolovo kod Pančeva.

Skup posetilaca je ispred Crkve Svetog Vasilija Ostroškog u vikend naselju Leanka. Pešačenje šumom i dinama. Dužina staze oko 6 km. Upoznavanje sa florom i faunom Deliblatske peščare. Predviđen je dolazak do najviše tačke u ovom delu Peščare, gde će prisutni imati priliku da uživaju u zalasku julskog Sunca. U blizini se nalaze i lokacije na kojima su snimani filmovi “Ko to tamo peva”, “Varljivo leto 68.”, „Džingis Kan“, „Boj na Kosovu“ , “Besa”, „Lafajet“, „Sveto Mesto“ i još mnogi drugi spotovi i dokumentarni filmovi.

Po završetku šetnje, predviđena je poseta domaćinstava, gde će prisutni imati priliku da se upoznaju sa tradicijom i običajima ovog kraja, uz bogat kulturno umetnički program i predstavljanje lokalnih udruženja, tradicionalnih proizvoda i domaće radinosti.

 

„U harmoniji sa prirodom, upoznaćete se sa tradicijom, zdravom hranom, mirisima lekovitog bilja, domaćim vinom i medom i barem na kratko biti, ljudi prirode. ”

U harmoniji sa prirodom i tradicijom

U harmoniji sa prirodom i tradicijom

Više informacija na: https://www.facebook.com/events/905865326209504/