Fendi na valovima Di Trevija

, AKTUELNO

 

Fendi, dobro poznata italijanska luksuzna modna kuća, ove godine proslavila je 90 godina svog postojanja na istorijskom mestu, Fontani Di Trevi. Naime, kreativni direktor Fendija, Karl Lagerfeld je zajedno sa Silvijom Venturini Fendi realizovao projekat obnove Fontane di Trevi. Poslednji put je rekonstruisana 1989. godine, a projektom pod nazivom “Fendi za fontane” je ponovo zasijala punim sjajem. Prema rečima Lagerfelda, „Rimska Fontana glorifikuje vodu, koja je najvažnija stvar na svetu”, što je i jedan od motiva za izradu ovakvog projekta, kao i ljubav i očuvanje italijanskog kulturnog nasleđa. Projekat se sastoji i od izdavanja knjige posvećene skrivenim fontanama Rima.

Tim povodom, kao i povodom proslave 90 godina postojanja ove čuvene modne kuće, u srcu Rima se odvila spektakularna, magična revija kolekcije “Legende i bajke” inspirisana nordijskim pričama. Modeli su poput vila, hodale po providnoj platformi od pleksiglasa, stvarajući veličanstveni efekat „hoda po vodi“. Krasili su ih neobični dezeni na haljinama, romantični karneri, krzno, cvetni motivi sa neobičnim cipelama, čineći ih čarobnim svim prisutnim ljubiteljima i poznavaocima mode.

Bivše Fendi lice Kendal Džener otvorila je reviju, dok je Bela Hadid zatvorila ovaj originalni fešn šou u velikom stilu.

Branka Čvorović

Fotografije: AFP