Oči u oči sa magijom

, AKTUELNO

Širenje astrologije, crne i bele magije u svetu se svakodnevno povećava. Najviše je rasprostranjena na zapadu u Americi, a naročito se pojavljuje kroz okultne fenomene, spiritizam kao i u nekim religijama – budizmu, taoizmu, šintoizmu i tako dalje. Kod nas su mnoge vrste magijskih usluga prvi put besplatne, jer se na taj način pokazuje prijateljska namera i želja da se nekome pomogne. Međutim, to je daleko od iskrene namere kojom bi se pomoglo kako pojedincu tako i društvu.

Ova priča će na neki način potvrditi skrivenu prevaru ljudi, koji se time bave, koji će vam kroz opšte pojmove i njihove ustaljene fraze samo izvući novac iz džepa. Davno, na jednom velikom okupljanju povodom neke medijske proslave, pojavile su i neke dve žene koje su besplatno vršile usluge gledanja u karte i proricanja budućnosti. Kao veliki protivnik svake vrste magije, horoskopa i svega što ima veze sa tim, želeo sam da pokažem drugima svu besmislenost gatanja, proricanja, gledanja u šolju ili karte. Odlučio sam da smislim priču i sam odem kod te gatate radi provere. Kada sam došao, odmah me je pitala zašto sam nervozan? Mada tog dana nisam imao potrebu za bilo kakvom nervozom, pa me je pitanje pomalo zbunilo. Zatim je pitala kako se zovem i kada sam rođen? Odgovorio sam joj da se zovem Dušan Mladenović i da sam rođen 17.4.1989, a zapravo se zovem Dragoslav Stepanić i rođen sam 23.01.1994. Pitala me je kakav me problem muči i sta želim da saznam? Počeo sam da joj pričam kako sam oženjen već dve godine, da imam ženu i sina od godinu dana. Pitala me je kako mi se zove žena kao i njen datum rođenja? Objasnio sam joj da se u braku dobro slažem sa svojom suprugom, ali da glavnu smetnju pravi moja tašta koja nepovoljno utiče na naš brak, time što šalje negativnu energiju i bespotrebne komentare koji dovode do mog besa prema njoj. Pričao sam joj da ne mogu da pronađem ravnotežu, jer ako bih zauzeo oštriji stav prema tašti, ljutiće se žena, a ako bih ženi prigovorio na to sto sluša svoju majku, reći će tašta : “Eto za kakvog si se čoveka udala”. Upitala me je za ime tašte. Čim sam izgovorio njeno ime, automatski su usledili negativni komentari na njen račun. Naravno, ja sam sve vreme glumio kao da se sve to meni stvarno dešava. Upitao sam je kako je to moguće? Sledeći korak bio je da presečem karte koje bi trebale da daju pravi odgovor i rešenje mog problema. Kada je pogledala karte, potresno mi je rekla da je videla veliki problem – da je na moj brak bačena crna magija i da su astralna božanstva umešana u celu priču. Dala mi je broj telefona rekavši da to nije ništa strašno, nego da se obavezno javim i da dovedem svoju ženu kako bi taj problem bio rešen. Tako se završio ceo razgovor, a eksperiment je uspeo. Da je ona bar nešto mogla da pogodi, shvatila bi da sam je sve lagao ili bi posumnjala u neki od mojih iskaza. Priča koju sam smislio i veoma ubedljivo izneo glumeći kako se sve to meni dešava je “upalila”.

Zamislite da neko ode stvarno sa sličnim problemom, neko ko ipak veruje da mu nečije karte i proricanja mogu pomoći, neko ko nema izlaza i kome su sve nade ugašene? Ovako nešto bi jos više takvog čoveka zakopalo u očajanje, nervozu i zabrinutost. Važno je napomenuti da za svaki odlazak treba izdvojiti par hiljada dinara, za koje će se vrteti ista priča samo na više načina. Nemojte verovati nikakvoj magiji, bila ona crna, bela, siva ili šarena – odlučno recite ne! Da nam je bilo korisno da znamo budućnost, verujem da bi nam bila data od samog početka.

Dragoslav Stepanić

Fotografija: harrypotter.wikipedia.com