Kakav je mogao da bude Noletov govor nakon osvajanja Rolan Garosa?

, AKTUELNO

Braćo, Srbi, danas je veliki dan. Evo stojim na krovu sveta. Pogled je veličanstven. Upisao sam se zlatnim slovima u istoriju tenisa. Osvojio sam trofej koji mi je toliko puta izmicao. Dobio sam sve ono što sam oduvek želeo.

Braćo, poslušajte mene, ostavite se teorija zavere i toga da nas svi mrze. Možda nas i mrze, ali nam se dive. Ja sam živi dokaz toga. Tačno je da svetom upravljaju mnogo moćni ljudi. ali i mi možemo naći svoje mesto u tom svetu. Ostavite se ogovaranja, svađanja oko nekih trica, mržnje i zavisti. Prepustite to drugima.

Hajte za mnom. Kad sam mogao ja, možete i vi. Ostvario sam svoj dečački san da pobedim NATO zlikovce koji su bombardovali našu divnu zemlju. Pobedio sam ih na svoj način. Nisu me slomile ni sve novinarske spletke i nepravde koje se svakodnevno smišljaju da bi me omele. Ni to što su namestili da igram po blatu umesto po šljaci. Ni to što na mečevima navijači zvižde.
Svima smeta što sam prirodan, što sam običan. Prema drugim ljudima se ophodim sa poštovanjem, kao sebi ravnom, a ne kao neka umišljena zvezda. Običan sam čovek kao i bilo ko od vas.
Bez obzira na sve, duh moj ostao je netaknut. Isti takav je i vaš. Kroz mnoge muke smo prošli ali smo postali jači, prkosniji. Izdigli smo se iznad nesreće i nepravde.
Ponosan sam što sam Srbin i to ističem svuda gde se nalazim. Budite i vi ponosni na svoje poreklo. Znam da svetu smeta što to ističem. Ne uklapa se u njihovu sliku da se Srbi predstave kao zločinci. Dobar momak a iz zle Srbije, to ne ide.
Nisam ja jedini. Ima u našem narodu još mnogo onih koji se mogu uspeti na svoje vrhove. Čovek je pozvan da čini tako. Zato vas pozivam. Hajte za mnom. Sledite moj primer. Vi  ne zaslužujete ništa manje od onog što vam pripada. Zaslužujete najbolje.
Verom, željom i radom do pobede. Samo hrabro napred!
Napomena: Ovo nije pravi Noletov govor. To je ono što sam ja zamislio da nam je on poručio tj. što bih voleo da je rekao.
Marko Stefanović