Kafanske price

, AKTUELNO

Kao što se uz svaku kafanu i boeme vezuju zanimljive i smešne priče, tako će biti i u ovoj priči. Skoro se desila zanimljivost gde sam bio lično prisutan. Pili smo koliko je ko mogao, lupali čaše i flaše, sve što nam je padalo pod ruku. Naravno, uz kafansku muziku po ličnim željama. Sa nama je lupao konobar koji je pio pelinkovac, rakiju, pivo… Odjednom se samo izgubio i mi smo svi nekako otišli svako na svoju stranu. Neki kući, neki u drugu kafanu. Kafana je ostala otključana, muzika pojačana, a konobar je nestao. Telefon mu je ostao na šanku, pa ga zato niko nije mogao dobiti. Ujutru se ljudi čudlii – kafana ostala otključana, a nigde nikog.

  • Jedan čovek, koji živi u blizini je zvao gazdu rekavši mu da ugasi onu muziku ili bar promeni stanicu. Svi živi i zdravi, samo konobara nigde nema. Zovem druga i pitam ga gde je čovek nestao ,,Da l’ se nije ubio ludak? ,, Ma kakvi taj da se ubije odgovara mi.  Kad negde posle podne imamo šta i da čujemo. Konobara zaustavila policija i čovek je naduvao 2,11 promila. Odveli ga u stanicu na trežnjenje s tim što je dobio i kaznu da plati od 100 000 dinara. Pitamo ga kad li se vratio pa šta mu bi da odjednom nestao i naposletku – gde je krenuo sam toliko pijan. On nam kaže ,,Pa u gradsku kafanu da popijem jos nesto  ,,Kako ćeš kaznu platiti? pitamo ga mi ,,Nemam pojma.  Moraću da idem da sečem šumu sto imam pa da drva prodam. Naravno,  sav razgovor vodimo ispred kafane uz pivo, a konobar ne pije do daljnjeg.
  • Otišao čovek na slavu sa sinom od osam godina i pio celo veče. Davao je i sinu, a mali popio pivo  i to maksimalno dve čaše. Krenu oni kući i naravno, policija čeka. Duva čovek i naduva baš dosta. Kaže policiji da je to sigurno neispravno. ,,Evo, neka duva moj sin. Pa dete je, sigurno nije pio, pa ćete videti da to nije ispravno. Da policija dečaku da duva. Dunuo mali, naduv’o za svoje godine onako lepo, jer mlad organizam je to. Kad je policija videla, zbunjeno je stala i kaže: ,, Možda ovo nije stvarno u redu, pa kako mali da naduva ovoliko… Utom, kaže čoveku ,,Ajde ti kući, nema veze ništa ”.

Dragoslav Stepanić