NOVA GODINA KUCA NA VRATIMA!

, AKTUELNO

Nova godina nam je sve bliže, ja ovog puta ostajem u udobnosti svog doma uz čašu vina i puno hrane.

Uvek period pred Novu godinu provedemo u nekim planiranjima, i, moram biti iskrena, mrzim taj deo. Krene planiranje, a onda se verovatno ni sa kim ne dogovorite.

Danas vam nudim par destinacija na koje možete otići ukoliko još niste odabrali gde biste išli.

BERLIN, NEMAČKA

Berlin Novu godinu dočekuje sa stilom. Sve tradicionalne poslastice su tu – radnjice, svetla, laseri, kao i mnoštvo štandova sa hranom i pićem.  Spektakularni vatromet počinje tačno u ponoć, kao i usklici kako Berlinaca, tako i turista koji rado dolaze u Berlin da slave. Žurke koje slede potrajaće do sitnih sati.

BRISEL, BELGIJA

Učestvujte u uzbudljivim turističkim i društvenim aktivnostima poput Atomiuma i Manneken Pisa. Istražite divne gradske uličice Fashion District shoppinga, pune prodavnica odeće i autentičnih trendi kafića, od kojih svaki nudi poseban izbor poznatih belgijskih piva.

BUDIMPEŠTA, MAĐARSKA

Imala sam priliku da posetim Budimpeštu samo jednom, nažalost, i rado bih se vratila. Budimpešta je prelepa u svako doba godine, ali za praznike je posebna – toliko lampica, ukrasa, da imate osećaj kao da ste u filmu!
Mađari su poznati kao narod koji je po naravi veseo, pa njihov doček traje mnogo duže od jednog dana. Gotovo svaki kafić nudi veselu žurku uz živu muziku, hranu, piće uz prijatan ambijent.
Zanimljivo je to da Nova godina u Mađarskoj nosi ime Silvester, a  proslavlja se u duhu tradicionalnih običaja. Gotovo svako selo ima neke svoje obrede kojima dočekuje predstojeću godinu i ispraća proteklu.

BEČ, AUSTRIJA

Poznato je da u Beču ima dosta naših ljudi tako da ćete se tamo osećati skoro kao kod kuće. Novogodišnja staza je naravno, kao i uvek, u epicentru dešavanja. Možete birati da li ćete na otmene večere ili u moderne klubove, barove ili opere. Veliki izbor i dobar provod su zagarantovani.

PARIZ, FRANCUSKA

Ne znam da li moram još nešto da kažem osim – Ajfelova kula. Pariz je jedan od najelpših i najupečatljivijih gradova u Evropi. Naravno, poznat je i po visokoj modi, tako da ne zaboravite da se sredite ako planirate ovde da slavite.








Pripremila: Sanja Mitrović
Izvor: elle.rs, onlinetravel.rs
Foto: vivatravel.rs, piano-travel.rs, klix.ba