Greške iz prošlosti

, LIFESTYLE

Dobar dan svima! Verujem da dosta vas provede besane noći razmišljajući o svojim prethodnim postupcima. Šteta što ne možemo da obrišemo prošlost, zar ne? Filozofi bi rekli da nas naša dela, misli, reči određuju, ali da li je to tako? Da li vuk menja ćud, ili samo dlaku?

Zaista verujem da se ljudi mogu pokajati za neke stvari koje su uradili, mogu se promeniti, postati bolja ili lošija verzija sebe. Možemo da promenimo navike i način razmišljanja, ali iz korena se baš i ne možemo promeniti.

Za danas sam izabrala ovu temu zato što često razmišljam o stvarima koje sam mogla drugačije da uradim. Od nekih sitnica, manjih blamova, pa do velikih stvari kao što su postupci koji su na neki način delovali na moju budućnost. U ovom tekstu htela sam da vam ispričam neki moj blam i okrenem na humor, ali sam toliko ozbiljno počela da bi bilo malo bezvezno pričati o smešnim situacijama.

Često se kajemo za mnoge stvari, i bez obzira što ih ne možemo obrisati, možemo ih makar donekle ispraviti. Možemo se izviniti za neke greške, možemo se ponašati zrelije i bolje i to je ono što treba da iskoristimo.

S obzirom na to da čovek tokom života psihički i fizički odrasta, smatram da su nam dozvoljene određene greške i da ne treba toliko da se maltretiramo razmišljajući o njima.

Ono što nama u svakom trenutku ostaje jeste budućnost, ne razbijajte se razmišljanjima o prošlosti kada je dolaze trenuci u kojima možete ispraviti grešku, iskoristiti iskustva iz prethodnih situacija i učiniti da vam život bude bolji!





Pripremila: Sanja Mitrović
Foto: thriveglobal.com