Objavljene nominacije na 11. FEDIS-u

, AKTUELNO, KULTURA

Kao što je već najavljeno, na 11. Festivalu drama i serija (FEDIS) za nagrade Zlatna antena u 12 kategorija će se boriti 13 serija, dok će stručni žiri činiti 12 eminentnih osoba iz oblasti kulture.

Za glavnu mušku ulogu, nominovani su: Nenad Jezdić (Kašika u “Vikendu sa ćaletom” i Baja u “Kamiondžijama”), Jovo Maksić (Kosta Govoruša u “Kostima”), Boris Isaković (Slobodan Milošević u “Porodici”), Gordan Kičić (“Mama i tata se igraju rata”).


U trci za najbolju epizodnu mušku ulogu su: Dragan Mićanović (Englez u seriji “Kosti”), Filip Đurić (Robert u seriji “12 reči”), Branko Vidaković (Bata Konj u “Vikendu s ćaletom”) i Nikola Ristanovski (Viktor Kolar u “Jedinom izlazu”).


Za najbolju glavnu žensku ulogu nominovane su: Mirjana Karanović (Mira Marković u “Porodici”), Nina Janković (Jadranka Radisavljević u seriji “Mama i tata se igraju rata”), Gorica Popović (Vesna u “Kaljavim gumama”), Anđelka Prpić (Ana Kolar u “Jedinom izlazu”).


Za najbolju epizodnu žensku ulogu nominovane su: Nikolina Jelisavac (Ljilja u “Kostima”), Sena Đorović (Lina Tomović u “Tajnama vinove loze”), Svetlana Bojković (Desanka Mitrović u “Porodici”) i Dušanka Stojanović Glid (Dragoslava u “Zlatnim danima”).


U kategoriji za glumačko otkrovenje godine u trci za nagradu “Zlatna Antena” su: Aleksandar Dimitrijević (Šok u “Klanu”), Lea Sekulić (Kristina Govoruša u “Kostima”), Rastko Mićić (Saša Rešanović u “12 reči”) i Nedim Nezirović (Paša u “Klanu”).



Za “Zlatnu antenu” za najbolju režiju nominovane su serije “12 reči”, “Kosti”, “Porodica” i “Klan”. Zlatnu antenu za najbolji kostim pripašće jednoj od ovih serija: “12 reči”, “Kosti”, “Kalkanski krugovi”, “Mama i tata se igraju rata”. Za nagradu za najbolju fotografiju predložene su serije: “Kamiondžije”, “Kalkanski krugovi”, “Kosti” i “Tajne vinove loze”. Za najbolji scenario u trci za “Zlatnu Antenu” su: “Mama i tata se igraju rata”, “Klan”, “Porodica” i “Vikend sa ćaletom”.  Zlatnu antenu za najbolju montažu osvojiće jedna od ovih serija: “Porodica”, “Klan”, “4 ruže”, “Kaljave gume”.

Za najbolju muziku u serijama, u trci za nagradu su “Porodica”, “Kalkanski krugovi”, “Kosti” i “Tajne vinove loze”.




Izvor: novosti.rs, zlatnaantena.com