Frizure koje su ponovo u modi

, LIFESTYLE

Mullet frizura

Foto izvor: toniandguy.it

Mullet je jedna od dobro poznatih frizura iz devedesetih godina. Ono što je svakako pozitivno u vezi ove frizure je što je vrlo prilagodljiva, može biti ležerna a isto tako može se nositi i na crvenom tepihu. Neki od poznatih koji sa lakoćom nose ovu frizuru su Miley Cyrus, Demi Lovato, Damiano David frontmen grupe Maneskin.

Minival

Foto izvor: sveokosi.com

Kako nam se čini, sve više devojaka se odlučuje za minival ili trajno kovrdžanje kose. Postoje dva načina za dobijanje kovrdžave kose a to su “hladna trajna” i “topla trajna”.

“Topla trajna” je kada se kiseli rastvor aplicira na vašu kosu pre nego što toplota razloži disulfidne veze u vašoj vlasi. Ovo omogućava da kosa može da bude oblikovana.

“Hladna trajna”, zahteva alkalni rastvor koji sadrži amonijak koji razlaže iste one disulfidne veze kako bi promenio proteinsku strukturu kose.

Neutralizator se potom stavlja, na kraju, kako bi unormalio pH vrednost i kako bi ponovo “vezao” vlas.

“Topla trajna” izgleda prirodnije ali “hladna trajna” manje ostećuje kosu.


Mini Pletenice

Foto izvor: graziamagazine.com

Mini pletenice su ponovo u modi! Lake za pravljenje, mozete ih i sami uplesti. Mini pletenice se pletu od prva dva pramene koja idu uz lice. Da se mogu nositi i svakodnevno ali i na crvenom tepihu pokazala nam je Margot Robbie za koju nema sumnje da uvek odusevi svojim izgledom.








Pripremila: Sanja Mitrović
Izvor: frizuromanija.com
Izvor naslovne fotografije: byrdie.com