10 zanimljivih činjenica koje niste znali o Dženifer Aniston

, KULTURA

Dženifer Aniston važi za jednu od najboljih, najtalentovanijih i najvoljenijh američkih glumica današnjice. Njen život je već više od 25 godina pod budnim okom javnosti zahvaljujući žutoj štampi i paparacima. Većinu stvari iz njene karijere i života već uveliko znamo, ali uspeli smo da pronađemo neke od interesantnih činjenica koje možda niste znali o ovoj holivudskoj divi.


1. Dženifer Aniston je odrasla u Njujorku, ali nikada nije volela da živi u tom gradu. Kako je serija „Prijatelji“ snimana u Los Anđelesu, u studijima kompanije Warner Brothers, u više navrata je izjavljivala da joj prija život u Kaliforniji i da se potpuno navikla na život u L. A-u. Spekuliše se da je to bio jedan od razloga za njen razvod od njenog drugog supruga, glumca Džastina Terou-a.

2. Kao devojka je operisala devijaciju septuma nosa i navodi je kao svoju jedinu plastičnu operaciju.


3. U osnovnoj školi je bila žrtva vršnjačkog nasilja. Kako je ranije izjavljivala, ni sama ne zna zašto joj se to dogodilo u životu, ali veruje da je u pitanju nemogućnost uklapanja u tadašnje školsko društvo koje je ismevalo njenu težinu, zbog čega je proglašena za „odeljenskog klovna“.

4. Kao što svi znamo, Rejčel je svoj prvi posao započela u kafiću Central Perk, a zanimljivo je da je i sama Dženifer jedno vreme radila kao konobarica, i taj posao nije obavljala baš najbolje. Svoja iskustva je prenela i na samu ulogu.


5. Zahvaljujući svojoj koleginici, najboljoj prijateljici i kumi Kortni Koks, koja ima braon pojas u karateu, i sama je počela da trenira taj sport.

6. Pored glume, Dženifer Aniston obožava i psihologiju. U intervjuu iz 2017. koji je dala voditeljki Čelsi Hendler, izjavila je da bi bila psiholog da nije postala glumica, kao i da ona važi za onog prijatelja od koga svi traže savet, ali i da pritom uživa u posmatranju načina razmišljanja drugih ljudi.


7. Nakon niza uloga u komedijama, 2002. joj se konačno ostvarila želja, te je zaigrala u drami „The Good Girl“ kao Džastin Last pored Džejka Džilinhala i Zoi Dešanel. 

8. Svojevremeno se upustila i u rediteljske vode, pa je 2006. zajedno sa Andreom Buhananom režirala film pod nazivom „Room 10“. Anistonova je tim činom inspirisala svoju koleginicu, glumicu Gvinet Paltrou da počne da se bavi režijom.


9. Uprkos tome što važi za jednu od najbolje obučenih zvezda na crvenom tepihu, Anistonova nije ljubitelj visoke mode, pogotovo u Los Anđelesu gde je „modni zločin“ nositi iste stvari dva puta i više.

10. Poseduje svoju liniju parfema, od kojih je najpopularniji „Beachscape“ sa svežim biljnim, cvetnim i morskim notama, koji se mogu kupiti u američkim tržnim centrima Kohl’s.



Pročitajte i : Ponovo ćemo gledati „Prijatelje!“

Autor: Aleksandra Petković
Izvori: factinate.com, msn.com
Foto izvor: imdb.com, pinterest.com, instyle.com, usmagazine.com