Počinje snimanje novih “Kamiondžija”: Gledaćemo Baju i Žiću, dok Paja i Jare ostaju neprevaziđeni

, KULTURA

U petak počinje snimanje dugoočekivane igrane serije “Kamiondžije“. Serijal od dvadeset epizoda biće sniman na Ubu i u okolini. Reditelj Filip Čolović kaže da je sve spremno i da se u niskom startu očekuje početak snimanja. Premijerno emitovanje je planirano u drugoj polovini decembra ove godine, na RTS1.

– Zbog velikih očekivanja ljudi, važno je napomenuti da ovo nije ni rimejk starih “Kamiondžija”, a ni nastavak te serije. U pitanju je nešto treće. Gordan Mihić, tvorac “Kamiondžija”, napisao je ove tekstove kao omaž staroj seriji, ali su i likovi i situacije drugačije. Nažalost, on više nije sa nama, a sigurno bi umeo da bolje objasni do koje mere je njegov prethodni rad uticao na stvaranje ove serije, a sigurno jeste, jer njegovi tekstovi nose naslov “Kamiondžije 3”.

Ipak, ponavljam, ovo nije rimejk starih “Kamiondžija”, nema ni Paje, ni Jareta. Uostalom, ta dva glumca (Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja) su na tako izuzetan i upečatljiv način oživeli te likove, da bi bilo besmisleno da ih igraju drugi glumci. U našoj seriji pratimo dva potpuno nova lika, Baju i Žiću, njihov međusobni odnos i odnos prema svetu, njihove ljubavi i životne probleme – priča za “Blic” reditelj Čolović.

Noseće uloge u seriji igraju Nenad Jezdić (Baja) i Tihomir Stanić (Žića), a pored njih igraju i: Nataša Marković, Branislav Zeremski, Paulina Manov, Danina Jeftić, Iva Ilinčić, Nebojša Ilić, Bojan Dimitrijević, Marko Gvero…

Pročitajte i: Čovek koji je odrastao bez oca snima videe kako bi naučio decu svakodnevnim kućnim poslovima

Izvor: telegraf.rs