Šta možemo uraditi u svojim dvadesetim da bismo kroz pet godina bili uspešniji?

, KARIJERA, STUDENTI
Autor: Marija Ignjatović

Mlade ljude koji studiraju često muči misao: Šta treba uraditi sada da bi se postigao uspeh kroz 5 godina.

Na ovu temu postoji puno teorija. Ljudi koji su postigli uspeh kažu da to nije tako teško uraditi. Neophodno je poštovati mali broj sledećih pravila:

  1. Najvažnija stvar – isključiti sve što vas odvlači od stvarnog života. Sada to mogu biti društvene mreže, video igrice i slično. U principu, pokušajte da budete nezavisni od svega navedenog.


  2. Ovo pravilo se nadovezuje na prvo. Ako ne radite u industriji video igara i ne nameravate da radite tamo, posvetite igricama minimum vašeg vremena. Sat ili dva dnevno, ne više. U suprotnom, vaše vreme će jednostavno biti protraćeno.


  3. Neka fizička aktivnost postane vaš hobi. Trčanje, trening snage, fudbal  ili odbojka – izaberite nešto i vežbajte!


  4. Naučite da rešavate probleme i da uz to potrošite minimalno svoje nervne energije, ako tako možemo da tako kažemo. Ovo predstavlja neprocenjivo umeće.


  5. Ako želite da idete u korak sa vremenom, pokušajte sa programiranjem – možda vam se i dopadne.


  6. Naučite da razgovarate telefonom sa nepoznatim osobama. To lako možete naučiti tako što ćete se zaposliti u odeljenju za telefonsku podršku bilo koje kompanije. Ovo iskustvo će vam pomoći u budućnosti.  7. Oprobajte se u biznisu, organizujući posao sa minimalnim finansijskim ulaganjima. Preporučljivo je da ovaj posao ne zauzima sve vaše vreme.


  8. Razmišljajte, planirajte, maštajte – sve ovo će vam omogućiti da bolje razumete šta želite i da se motivišete.


  9. Vodite evidenciju o sopstvenim troškovima. Praćenje kućnog budžeta će vam pomoći da naučite kako da planirate.


  10. Naučite jedan ili više stranih jezika koji vam mogu pomoći u budućnosti. Pritom je potrebno proučavati i standardni i razgovorni varijetet nekog jezika.


Izvor: https://xage.ru/chto-mozhno-sdelat-v-20-let-chtoby-stat-bolee-uspeshnym-cherez-5-let/