Međunarodna studentska nedelja u Beogradu | Umetničko veče

, KARIJERA

U sredu, 18. jula održalo se Umetničko veče (Stadion Art Night), događaj humanitarnog karaktera, u okviru dvanaeste Međunarodne studentske nedelje u Beogradu (International Student Week in Belgrade). Umetničko veče se održalo u klubu Zapa Barka sa početkom u 21h, a osim učesnika i organizatora (Svetski omladinski talas), događaju će moći da prisustvuju svi zainteresovani koji žele da osete multikulturalni duh ISWiB-a.

Sav novac biće doniran Dragani Stanimirov koja boluje od karcinoma jajnika i na licu mesta će se prikupljati i dobrovoljni prilozi. Tokom večeri će nastupiti mladi džez muzičari sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i bend Sizip, a prisutni će moći da uživaju i u interaktivnoj tango radionici. Umetničko veče je događaj koji se godinama održava u okviru ISWiB-a i predviđen je za sve koji žele da osete njegovu jedinstvenu energiju i da učestvuju u našoj humanitarnoj akciji.

Pored toga, jedna od najvećih manifestacija jeste Sajam Država (Country Fair) koji se održao u utorak, 17. jula u kafiću “Oblak u pantalonama”. Na njemu je dominiralo šarenilo narodnih nošnji, hrane i pića iz preko 50 zemalja. Svi prisutni imali su priliku da budu deo jedinstvenih kultura sa svih kontinenata u srcu Beograda. Stranim studentima je na najbolji način dočarana srpska kultura, dok su domaći studenti uživali isprobavajući razne svetski poznate specijalitete i to sve na jednom mestu. Druženje, odlična hrana i prelepa atmosfera su samo neki od glavnih atributa Međunarodne studentske nedelje u Beogradu.

Defile zastava je tradicionalno jedan od najposećenijih festivalskih događaja, kako među učesnicima, tako i među Beograđanima koji će moći da ga prate. Održaće se u subotu, 21. jula kada će učesnici ISWiB-a prodefilovati užim centrom Beograda, počevši od Trga Nikole Pašića u 16:45h. Ovaj događaj se smatra za jednog od omiljenih svim učesnicima i njegovo iščekivanje je svake godine kako euforično tako i nestrpljivo. Svi učesnici će imati priliku da, držeći zastavu svoje zemlje, ponosno prošetaju gradom. Tokom osmodnevnog Festivala, a naročito tokom Defilea zastava, Beograd će izgledati kao prava svetska prestonica s obzirom na to da će se njegovim ulicama vioriti zastave preko 50 država.

 

Izvor: PR