Zamisli život u ritmu muzike za ples

, AKTUELNO

“Zamisli žvot u ritmu muzike za ples, zamisli život drugačiji od ovog i igraj, igraj, igraj…”

Koliko puta me je iskreno rečeno zamaralo da ustajem rano ili se nakon posla zaputim u teretanu pomišljajući na naporne vežbe koje moram da odradim. Da, za teretanu su neophodni volja, motivacija, spremnost na odricanje od slatkiša i ostalih nezdravih navika, i što je najvažnije – zacrtan cilj. Da, teretana je zakon za definiciju mišića. Da, teretana je odlična za kondiciju i održavanje umne koncentracije. Da, teretana je sinonim za kraljicu sportskih disciplina.

Međutim, otkrila sam još jedan fantastičan svet sportskih čudesa.

* Da li ste znali da se treninzi ove sportske discipline sprovode na preko 115.000 lokacija u 125 zemalja širom sveta?

* Da li ste znali da sa njenim redovnim vežbanjem sagorevate više kalorija nego na kikboksu i aerobiku zajedno?

* Da li ste znali da se ona izvodi i u vodi, a kao takva je zdrava za osobe koje pate od mišićno-zglobnih oboljenja?

* Da li ste znali da njen prevod sa kolumbijskog znači ”kretati se brzo i zabavljati se”?

 

Da, upravo ona, njeno veličanstvo – zumba.

U početku bojažljiva, i pravo da vam kažem na prvom treningu stegnuta i neefikasna, treninzi zumbe su me u početku uplašili, dok nisam došla do stadijuma da ih apsolutno obožavam i rado preporučujem ostalima. Zumba je kombinacija latino i ostalih modernih plesova zajedno sa aerobikom. Međutim, ona je više od pukog plesa: svaki trening započinje zagrevanjem, nakon čega sledi (najčešće) jednosatni, dinamični i nezaboravni plesni performans u kojem nije bitno da li pravilno izvodite pokrete sve dok uživate u njima, a potom postepeno istezanje kako bi se mišići opustili.

Koliko zumba višestruke efekte na vaše fizičko i mentalno zdravlje deluje, najbolje govore podaci da u toku jednog treninga sagorite i do 1500 kalorija; ojačavate srce, pluća i celokupnu kondiciju organizma, a efekti na vaše samopozdanje su nemerljivi! 🙂

 

Da li želite da čujete još nešto i te kako zanimljivo i korisno?

Sve uspevam da postižem zahvaljujući FitPass kartici. Najuočljivija njena prednost je ta što imam pristup u preko 600 sportskih objekata u Srbiji uplatom jedne članarine, koja se obnavlja mesečno.

Na pitanje zašto koristim FitPass, odgovori su sledeći:

#1 Ušteda novca i odlična organizacija vremena, jer na taj način mogu da napravim savršen balans između vašeg privatnog i poslovnog života;

#2 Raznovrsna ponuda (ovde možete pogledati sve dostupne fitnes centre u kojima se održavaju časovi zumbe, birajući različite kriterijume shodno vašem gradu u kojem živite/radite i ostalim afinitetima);

#3 Brojni popusti, jer sa svojom, personalizovanom karticom mogu da ostvarujem pogodnosti vezane za ishranu, negu tela i celokupnog zdravstvenog stanja;

#4 Podrška, jer sa srdačnom i krajnje predusetljivom korisničkom podrškom svako iskustvo i nedoumica imaju svoje rešenje.

 

Mislim da ne postoji bolji i lepši osećaj od onog nakon završenog treninga, jer se osećate iscrpljeno do krajnjih granica, ali i istovremeno zadovoljni sobom i svojom voljom da uživate u onome što vas opušta i čini srećnim. Ta sreća se svakako multiplikuje kada koristite FitPass karticu, a svaki trening će biti efektivniji ukoliko vežbate zajedno sa prijateljima ili kolegama.

Ukoliko vas zanima više o svim pogodnostima FitPass sistema, posetite njihov zvanični sajt. Ne libite se da uradite nešto korisno za sebe i vaše zdravlje, svaki trud se uvek isplati, na onaj ili ovaj način. Vi birate koji.

Bojana Andrić

Izvori fotografija: FB page FitPass i mlb.com