Youth NOW

Trčanje – lek za mnoge bolesti i za Vašu dušu

Stiže nam proleće, samim tim dani su duži, sunčano vreme nam se smeši i zašto ne bi što više vremena provodili napolju vežbajući. Trčanje je pravi lek za odmor od stanova/kuća/teretana i ostalih zatvorenih prostorija. Treba izaći napolje, udahnuti vazduh punim plućima, i naravno steći kondiciju. Ne samo da je zabavno, nego je i besplatno, ne gubite ništa, samo pokupite par vaših omiljenih patika i krenite da trčite.

Ono što možda niste znali o trčanju, to je, da pozitivno utiče na vaše zdravlje :

Ovde sam nabrojala mnogo razloga zašto bi bilo lepo da počnete da trčite, ima ih još puno, a svaki dalji razlog ima pozitivan efekat na vaše zdravlje, pa zašto, za početak, ne krenete prvenstveno zbog zdravlja.

Kada krenete u vašu avanturu zvanu trčanje, ne zna se gde ćete na kraju završiti, možda ćete za godinu dana trčati polu/maraton, možda uz to zavolite plivanje i biciklizam pa počnete da se bavite i triathlonom, nikad se ne zna i sve treba probati.

Evo par saveta koje bih vam napisala ako nikad niste trčali, a želeli bi da krenete:

Završili ste sa trčanjem a osećate da možete još?

Ako mislite da niste dovoljno premoreni nakon 30-45 minuta izazivam Vas da nakon trčanja odradite tri serije po 10 čučnjea, sklekova i skokova u vis. To će učiniti vaš trening još intenzivnijim i biće to odlična završnica. Nakon odrađenog treninga dobro se istegnite i slobodni ste ići kući sa obaveznim osmehom na licu. 🙂

 

Marija Trifunović

 

Exit mobile version