Youth NOW

Projekat ‘CEO for one month’ Adecco grupe

PROJEKAT ‘ceo for one month’ ADECCO GRUPE PO ČETVRTI PUT POMAŽE MLADIM TALENTIMA DA ZAPOČNU KARIJERU

Prilika za ambiciozne kandidate da stažiraju kod menadžera Adecco Grupe i povećaju svoje šanse za zapošljavanje

Adecco Grupa, vodeća svetska kompanija koja se bavi pružanjem rešenja u oblasti ljudskih resursa, po četvrti put je pokrenula svoju akciju ‘ceo for one month’, u sklopu globalnog programa Adecco Way to WorkTM. Ovogodišnji program, koji je privukao preko 54.000 prijava u toku 2016, omogućiće da 49 ambiciozna kandidata iz celog sveta dobije priliku da, u zemljama u kojima žive, steknu prva radna iskustva i to uz menadžere Adecco Grupe. Jedan od učesnika biće na kraju izabran da sarađuje sa CEO-om Adecco Grupe, Alainom Dehazeom. Ovaj program pokrenut je i u Srbiji, a zainteresovani kandidati se mogu prijaviti  putem linka www.adeccowaytowork.com/ceo1month-en do 16.aprila 2017.

Prema podacima Međunarodne organizacije rada UN, broj nezaposlenih mladih ljudi je u 2016. godini dostigao 71 milion. Istovremeno, četvrta industrijska revolucija stvara radna mesta za koje su potrebne nove veštine i odnos prema radu koje poseduju samo malobrojni. Poslodavci su ogorčeni zbog neuspeha tradicionalnog obrazovanja da obezbedi veštine koje odgovaraju njihovim potrebama i traže veštine upravljanja projektima i rada sa ljudima. Indeks globalne konkurentnosti talenata za 2017. godinu, izveštaj o konkurentnosti talenata koji sastavljaju INSEAD i Adecco Grupa, pokazuje da se vodeće zemlje poput Švajcarske, Singapura i skandinavskih zemalja mnogo bolje nose sa nezaposlenošću mladih, delom zahvaljujući obrazovnim sistemima koji stimulišu učenje zasnovano na iskustvu i projektima i obezbeđuju prilike za obuku koja se bazira na radu, kao što je stručna praksa.

“Adecco Way to Work TM predstavlja otelotvorenje cilja Adecco Grupe da pruži priliku mladim ljudima i pomogne im da napreduju kroz moć koju donosi rad. Naš program ‘ceo for one month’ konkretno se obraća ambicioznim mladim talentima i nudi im jedinstvenu priliku. Oni će moći da unaprede svoje šanse za zapošljavanje učeći na poslu, i to u samom vrhu vodeće multinacionalne kompanije. Program je osim toga sjajna prilika i za nas. Kroz mentorstvo ćemo se susresti sa novim pristupima poslovnim izazovima, dok istovremeno pojačavamo ponudu talenata koji tek dolaze, izuzetno sposobnim i raznovrsnim kandidatima iz celog sveta,” rekao je Alain Dehaze, CEO Adecco Grupe.

Adecco Grupa je 2013. pokrenula projekat Adecco Way to WorkTM da bi se uhvatila u koštac sa nezaposlenošću među mladima i sa nedostatkom potrebnih veština, unapredila mogućnosti zapošljavanja za mlade ljude i pomogla im da zakorače u svet rada. Kroz Way to WorkTM, Adecco Grupa mladim ljudima nudi stažiranja i stručne prakse (više od 10.500 između 2015. i 2016. godine), usmeravanje u karijeri i obuku, kao i šansu da postanu ‘ceo for one month’.

Da bi učestvovali, kandidati mogu da se prijave na sajtu www.adeccowaytowork.com/ceo1month-en. Nakon prvog filtriranja prijava, uslediće proces obavljanja intervjua koji vode eksperti Adecco Grupe. Ova pozicija uključuje i platu kao dodatni stimulans u obrazovanju i razvoju najuspešnijeg kandidata. Adecco Grupa će izabranim kandidatima u projektu ‘ceo for one month’ nakon jednomesečnog angažovanja obezbediti dodatne smernice i profesionalne prilike.

Exit mobile version