Nije kraj dok ne pobediš!

, AKTUELNO

Neuspeh nije odredište. To je pozivnica za POBEDU. To će postati tvoja priča o uspehu. Osoba koja nikad nije pala, nije ni živela. Kada padneš, posebno kada te boli, uzmi kratko vreme da se sabereš, a onda ustani i skloni prašinu sa sebe i vrati se u igru. Ne takmiči se. Život nije trka na 100m, već je maraton. Jesi li ovde da pobediš?

U svakom trenutku života imaš pravo izbora, imaš moć da izabereš ko si i ko želiš postati. Ovo se ogleda u sitnim stvarima, kao što su razgovori; u načinu na koji poštuješ svoje obaveze, svoje vreme; u situacijama gde govoriš istinu; u situacijama kada si prisutan i u sadašnjem trenutku; i u načinu kako se odnosiš prema svakodnevnim akcijama i aktivnostima.
Nije kasno da postaneš osoba kojoj si se uvek divio i na koju si se ugledao. Pogledaj ljude u tvom životu. Da li oni žive svoje snove? Da li su ostvareni? Srećni? Da li oni uzrokuju da ti ne živiš svoju svrhu i viziju? Da li su izašli iz zone komfora i uradili nešto ludo i smelo da ostvare sebe i svoje snove? Da li si ti uradio nešto za sebe?

nastavi-dalje

Ponekad će ti život svaliti sve na leđa i imaćeš osećaj da celu zemaljsku kuglu nosiš na ramenima. Osećaćeš se zarobljeno, ali znaj da tada ne treba odustati. Slušaj me. Treba da nađeš izlaz iz te situacije. Život je putovanje sa mnoštvo izbora, oslobađanja i predaja. Kreni od stava. Donesi odluku da želiš da se suočiš sa svojim problemima i odluku da ćeš ih rešiti.

Oslobodi se svega onoga što ti više ne služi. Donesi odluku da napuštaš starog sebe. Reci zbogom prijateljstvima, mestima, događajima, razgovorima i ponašanjima koje te odvajaju od toga da živiš svoju svrhu i potpunu veličinu. Ne dozvoli da ti neko bude prioritet kome si ti samo opcija. Na koga se oslanjaš, na koga računaš? Ko ti je potreban za tvoj uspeh?
Ja ću ti odgovortiti: –ONO ŠTO JE TEBI POTREBNO SI TI!

Odbaci svoje strahove. Strah je samo emocija, ništa više. Ako mu daš primat, zaustaviće te na mnogim životnim planovima i na putu ka tvojim snovima. Pobedi svoje strahove. Kako? Suoči se sa njima. Zagrli i zavoli svaki trenutak kad osećaš da si pogrešio i upskao. Tada si radio najbolje što si znao. Sa ovim znanjem sada uradio bi drugačije. Zapamti, to je samo uspomena i jedno iskustvo više u tvom životu. Prošlost postoji samo u tvojoj glavi. Prošlost je završena i nema nikakvu moć nad tobom. Tvoje sadašnje misli kreiraju tvoju budućnost. Imaš apsolutnu slobodu da se oslobodiš od prošlosti.

3

Budi spreman da ćeš na putu uspeha imati mnogo padova, ali ti broj koliko puta si ustao i nastavio dalje. To su tvoje najveće pobede u životu. To te je ojačalo i osnažilo. Ponosi se time.  Nastavi dalje. Možda nisi još stigao, ali si mnogo bliži nego juče. Fokusiraj se na napredak i na zahvalnost. Nemoj biti žrtva nečijeg izbora, budi gospodar svog izbora. Gradi divan život pun izbora.

Svako dan reci sebi zašto si bolji od situacije i mesta gde se sada nalaziš. Zašto ti zaslužuješ bolje. Nemoj kritikovati sebe niti osuđivati. Samo prihvati odgovornost i nastavi dalje ka promeni. Nemoj davati sebi luksuz da non stop patiš. Ti to ne zaslužuješ! Znam da postoji nešto fantastično iskreirano za tebe. Nemoj nikada odustati od sebe.
U tebi je snaga i moć veća nego što misliš da jeste.
Zapamti NIJE KRAJ DOK NE POBEDIŠ!
Ja sad aplaudiram svim tvojim POBEDAMA!
Bravo! Svaka čast! Ima nešto veličanstveno u vezi tebe. Ti si mnogo više nego što misliš da jesi.

Afirmiši i mantraj svaki dan:
JA ĆU ISTRAJATI DOK NE USPEM! NIJE KRAJ DOK NE POBEDIM.

Stefan Radović